Ο Δημήτρης Πτωχός υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι και επίσημα υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει ότι θα στηρίξει τους κάτωθι υποψήφιους για τις Περιφέρειες:

– Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος

– Αττικής: Γιώργος Πατούλης

– Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής

– Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης

– Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης

– Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης

– Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός

– Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα

– Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας

– Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος

– Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός

– Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

Για την Περιφέρεια Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη.

 

Ποιος είναι ο Δ. Πτωχός
Ο Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ, ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης στην Επιχειρησιακή Έρευνα και τις Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία «People». Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης.

Η σχέση του Δημήτρη Πτωχού με τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν και είναι ιδιαίτερα στενή, αφού κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του τελευταίου ήταν διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μαξίμου, έχοντας τον ειδικό και κρίσιμο ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στην Τρόικα και τον πρωθυπουργό.