Σημαντικές αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου Γορτυνίας – Συνεχίζεται η κόντρα Κούλη με Πετρόπουλο

@Eφημερίδα “Γορτυνία” – www.e-gortynia.gr

Με απουσίες αρκετών Δημοτικών Συμβουλίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου η ματαιωθείσα την προηγούμενη ημέρα διαδικτυακή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα. Αρχικά έγινε από το Δήμαρχο Στάθη Κούλη αναφορά στην απώλεια των δύο ιερέων π.Δημητρίου Καλογερόπουλου, Πουρναριάς και του π.Χρήστου Γούτσου, Κοντοβαζαίνης, ως και του δημοτικού υπαλλήλου Δημητρίου Τσιρώνη, από Παραλογγούς. Στη μνήμη τους ετηρήθη ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθησε συζήτηση και λήψη αποφάσεων για διάφορα θέματα, με κυριότερα τα παρακάτω:

*Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αποστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Βυτίνας

* Αντίδραση στην απόφαση της Ρυθμιστικής ενέργειας για χορήγηση άδειας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος 25ΜW, στη θέση Παλαιονάζυρο  – Αναζύρι Ηραίας, μετά και από γνωμοδότηση ειδικού επιστήμονα. Το θέμα ανέπτυξε ο Σύμβουλος του Δημάρχου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από Κοκκορά

* Ορισμός του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Κατή ως Προέδρου της Τ.Κ. Κοκκινορράχης, μετά το θάνατο του Κοινοτάρχη Χρήστου Νικολόπουλου (όπως ο Δημοτικός Κώδικας ορίζει)

* Έγκριση μελέτης παραδοσιακής κρούνης στη θέση “Γιάννακλα” Λαγκαδίων με δαπάνη κ.Αλεξόπουλου

* Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων Συλλόγων για παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων προς πραγματοποίηση εκδηλώσεων

* Ικανοποίηση αιτημάτων για έγκριση εργασιών στις κοινότητες Ζάτουνας, Μαγουλιάνων (χορήγηση οικοδ. υλικών και Αράχωβας)

Συνεχίζεται η κόντρα Κούλη – Πετρόπουλου

Στην αρχή της συνεδρίασης συνεχίσθηκε η κόντρα που υπάρχει μεταξύ του Δημάρχου Ευστάθιου Κούλη και του επικεφαλής της παράταξης “Κραυγή Γορτυνίας” Άγγελου Πετρόπουλου με αφορμή σκληρή επίθεση του κ.Πετρόπουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μεταξύ άλλων ανέφερε για τον Κούλη” Ο πολιτικός τσαρλατανισμός του Δημάρχου Γορτυνίας Ευσταθίου Κούλη πρέπει να λάβει τέλος”. Ο κ.Κούλης υποστήριξε ότι “Άλλος συντάσσει τις ανακοινώσεις του και εκείνος τις υπογράφει καθώς και ότι η προσβολή δεν προσβάλει τον παραλήπτη, περιγράφει τον αποστολεά”. Ο κ. Πετρόπουλος που ήταν απών από τη συνεδρίαση, ανταπάντισε διαψεύδοντας ότι τις ανακοινώσεις του γράφουν άλλοι, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Κούλης κρίνει εξ ιδίων.