Γ. Παπαηλιού για το «κλείσιμο» του ταχυδρομείου Βυτίνας: Άλλο ένα πλήγμα στην ελληνική περιφέρεια-στην Αρκαδία

Γιώργος Παπαηλιού

Βουλευτής  Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)       

 

 «Κλείσιμο» καταστημάτων ΕΛΤΑ 

Άλλο ένα πλήγμα στην ελληνική περιφέρειαστην Αρκαδία

1) Η απόφαση των ΕΛΤΑ, της κυβέρνησης της ΝΔ, «να κλείσουν» 14 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το κατάστημα της Βυτίνας, αποτελεί πλήγμα για τους κατοίκους της Βυτίνας και της ευρύτερης περιοχής,  πολύ περισσότερο που η Βυτίνα ιδίως τους χειμερινούς μήνες σφύζει από «κόσμο» (επισκέπτες), αποτελώντας έναν από τους λίγους τουριστικούς προορισμούς της Αρκαδίας.

Εξάλλου η Βυτίνα βρίσκεται σε μία ορεινή και ευρύτερα προβληματική περιοχή της Αρκαδίας, τη Γορτυνία.

Επομένως, η απογύμνωσή της από δομές, μέσω των οποίων  παρέχονται κοινωφελείς υπηρεσίες, οι οποίες (και) εν προκειμένω εξυπηρετούν την οικονομική δραστηριότητα και την καθημερινότητα των πολιτών, της αφαιρεί ανάσες ζωής,  επιτείνοντας την ερημοποίηση και οξύνοντας το δημογραφικό πρόβλημα.

Επιβάλλεται η ανάκληση της απόφασης και βέβαια η μη επέκτασή της και σε άλλες περιοχές, όπως ήδη έχει σχεδιαστεί.

2) Η παρέμβασή μας  προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν φαίνεται, ότι θα έχει αποτέλεσμα, διότι το εκ μέρους της επικαλούμενο «κόστος-όφελος» περιορίζεται σε ψυχρούς αριθμούς, σε αμιγώς οικονομικά κριτήρια και όχι σε κοινωνικά-περιφερειακά.

Η επαρχία-η Αρκαδία αποψιλώνεται και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει την πλήρη περιθωριοποίησή της.

 

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0p7BaasTZoLMSQBQijNVR18n4PKRUH5QuKb6MpYtYZt99Ja39hd6fwKxj4Gs3Eqsil&id=100063562927655