Ο Κολοκοτρώνης στο “Life’s good” του ΣΚΑΪ

kolokotronis-skai

kolokotronis-skaiΣτο μεγάλο Interactive διαγωνισμού του ΣΚΑΪ συμμετέχει για δεύτερη φορά η Γορτυνία. Την πρώτη φορά ο Χρήστος Κιντής από Τρόπαια, με ένα όμορφό video διάρκειας 3 λεπτών, διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Φυσική Ομορφιά & Αξιοθέατα», όπου έλαβε την 9η θέση με 996 ψήφους, ανάμεσα στα 48 βίντεο που διαγωνίστηκαν.

Αυτή τη φορά συμμετείχε στην κατηγορία «Δρώμενα» με ένα κλέφτικο Κολοκοτρωναίικο τραγούδι. Και αναφέρεi χαρακτηριστικά: «Τα κλέφτικα τραγούδια δημιουργήθηκαν στην περίοδο της Τουρκοκρατίας εποχή που αρχίζει το “αρματολίκι”, η έντονη επαναστατική δράση των Ελλήνων κλεφτών και αρματολών. Η φήμη των Κολοκοτρωναίων ως κλεφτών και αρματολών έχει λάβει ανά τους αιώνες διαστάσεις θρύλου. Τα κατορθώματά τους εξυμνούνται από πολλά τραγούδια της προεπαναστατικής περιόδου, όσο και των χρόνων του Αγώνα. Κυρίως εξυμνείται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στον οποίον σε μέγιστο ποσοστό οφείλουμε την ελευθερία μας. Εντοπίζεται σε όλη την Πελοπόννησο με επίκεντρο την Αρκαδία, από όπου και κατάγεται η ξακουστή οικογένεια των Κολοκοτρωναίων».

Το βίντεο είναι γυρισμένο στον τάφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε για την ιστορία ότι ο μαρμάρινος Ανδριάντας του Ελευθερωτή του Γένους μας στο Α’ Νεκροταφείο και ο εξωραϊσμός του τάφου του, πραγματοποιήθηκε το 1993 χάρις στις ενέργειες της Παγγορτυνιακής Ενώσεως, αφού μέχρι τότε ο τάφος του Ελευθερωτή του Γένους μας ήταν παντελώς ξεχασμένος από την πολιτεία, εγκαταλελειμμένος και χορταριασμένος! Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη δράση στον σύνδεσμο http://www.e-gortynia.gr/useful-information/gortyniakoi-clubs/paggortyniakienosi.html#drastiriotites.

Ο Χρήστος Κιντής ζητά τη συνδρομή όλων των συμπατριωτών, προκειμένου το βίντεό του να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις και να προβληθεί η Γορτυνία! Μπορεί κάποιος να ψηφίσει στέλνοντας sms στο LIFE (κενό) 58 στο 54260 ή πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.lifeisgood.gr/videos/omada167-video112