Ο Στάθης Κούλης απαντά σκληρά στις κατηγορίες του πρώην συνεργάτη του Κώστα Σταθά

Δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

  Ευσταθίου Χαρ. Κούλη, Δημάρχου Γορτυνίας

«Πριν από τέσσερα χρόνια εγώ και οι συνεργάτες μου, βάλαμε μπροστά το εγχείρημα να γυρίσουμε σελίδα στην Γορτυνία. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, απευθυνθήκαμε στον λαό της Γορτυνίας και ζητήσαμε την στήριξή του για να αλλάξουμε την εικόνα του τόπου μας. Απευθυνθήκαμε προς όλους τους Γορτύνιους και όλες τις Γορτύνιες χωρίς αποκλεισμούς και συγκροτήσαμε μια ισχυρή ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος και το γνωρίζαμε. Η προσπάθειά μας είχε ως βασική προϋπόθεση την προσφορά και την ανιδιοτέλεια.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε ότι ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Σταθάς, τυπικά έως σήμερα μέλος της δημοτικής παράταξης μας «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» αλλά ουσιαστικά απών από την παράταξη και την τοπική κοινωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα μας και να ενταχθεί εν όψει των δημοτικών εκλογών σε άλλη παράταξη. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει. Η Γορτυνία τους χρειάζεται όλους ακόμη και αυτούς που ενώ τους ανατέθηκαν υψηλά καθήκοντα, όπως αυτά του αντιδημάρχου, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με συνέπεια και επάρκεια. Ελπίζουμε μετά τις εκλογές από την θέση της αντιπολίτευσης να φανεί χρησιμότερος στην κοινή μας προσπάθεια και να μας ασκεί δημιουργική κριτική.

Το λέμε αυτό γιατί παρόλο που η δημοτική παράταξή μας του προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του ανατέθηκαν, ουδέποτε κατάφερε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη δημοτική ομάδα.

Όπως ο ίδιος ομολογεί, εδώ και καιρό ήταν ξένο σώμα στην δημοτική ομάδα. Η απόφασή του να ενταχθεί σε άλλη παράταξη, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, χαρακτηρίζει το ποιόν του ανδρός, αλλά δεν αποτελεί για μας “κεραυνό εν αιθρία”. “Αναμένετο και εγένετο” που είχε πει και ο «Γέρος της Δημοκρατίας», Γεώργιος Παπανδρέου όταν πληροφορήθηκε το πραξικόπημα. Οι “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” γνώριζαν εδώ και καιρό ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είδε “το φως το αληθινό“, μόνον μετά την απομάκρυνσή του από την θέση του αντιδημάρχου. Καθήκοντα που του ανατέθηκαν με σεβασμό στην βούληση των πολιτών που στήριξαν με την ψήφο τους την παράταξής μας και όχι από δική μου προσωπική επιλογή. Σήμερα με κατηγορεί “για συγκεντρωτισμό και λήψη αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες”, προφανώς διότι δεν επέλεξα να παραμείνει ο ίδιος επί 4 χρόνια αντιδήμαρχος. Αν το είχα κάνει θα ήμουν δημοκρατικός και συνεργάσιμος για τον ίδιο αλλά άδικος και κατάφωρα αναποτελεσματικός αφού δεν θα είχα δώσει ευκαιρία και σε άλλα στελέχη της παράταξής μας για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Οι πολίτες θα κρίνουν αν ο ίδιος ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη που του έδειξαν και αν εγώ έπραξα σωστά που τον απάλλαξα από τα καθήκοντά του.

Θα ήθελα επίσης να σημειώσω, ότι οι αρχές και οι αξίες του ενός, παραμένουν σεβαστές στο βαθμό που διατυπώνονται στο πλαίσιο μιας ομάδας και δεν γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την εξασφάλιση θέσεων και προνομίων. Η αφωνία του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και η επί σχεδόν ένα εξάμηνο απουσία του από αυτές, δείχνουν προσχεδιασμό των ενεργειών του.

Αφού όπως ισχυρίζεται έχει αρχές και αξίες τον καλούμε να παραδώσει την έδρα του στην παράταξή μας για το υπόλοιπο της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου και του ευχόμαστε “Καλό ταξίδι” με το νέο καράβι που επέλεξε να ταξιδέψει στα θολά νερά της προσωπικής του περιπέτειας.

Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας τόσο κατά την παρούσα δημοτική περίοδο, όσο και κατά την επομένη αφού οι πολίτες της Γορτυνίας θα μας εμπιστευθούν εκ νέου, με βάση όλα όσα πιστέψαμε και ονειρευτήκαμε, χωρίς να υπολογίζουμε το «περιβόητο πολιτικό κόστος». Χωρίς να υποχωρούμε και να διαπραγματευόμαστε  με οποιονδήποτε βάζει τις προσωπικές πολιτικές μικροφιλοδοξίες του πάνω από τους κοινούς μας στόχους και πάνω από το καλό της Γορτυνίας μας».

 

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Δήμαρχος Γορτυνίας