Υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου γίνονται στον απόηχο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου, αλλά το διακύβευμα είναι τελείως διαφορετικό. Οι εκλογές του Οκτωβρίου ΔΕΝ είναι ο «τρίτος γύρος» των αναμετρήσεων των κομμάτων για την διακυβέρνηση της χώρας και οι πολίτες δέν καλούνται να επιβεβαιώσουν την εκλογική δυναμική του κάθε κόμματος, αλλά να επιλέξουν τους τοπικούς εκπροσώπους τους.
Παρόλα αυτά βλέπουμε εκλεγμένους περιφερειάρχες να καρατομούνται από το κόμμα τους με καταγγελίες για σύγχρονους «κοτζαμπάσηδες» και υποψηφίους να ορίζονται από κλειστές συσκέψεις σε κομματικά γραφεία. Δυστυχώς υπάρχει παντελής απουσία διαλόγου με την κοινωνία και έλλειψη πολιτικής συνεργασιών, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν καθαρά κομματικές υποψηφιότητες, ενδεδυμένες με τον «μανδύα» των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Στις εκλογές αυτές πρέπει να ενισχυθεί η ουσιαστική αποκέντρωση, όπως θεσμοθετήθηκε με τον Καλλικράτη με τις για πρώτη φορά αιρετές Περιφερειακές Αρχές όπως και τις Δημοτικές Αρχές. Οι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν, να εκπροσωπήσουν και να ενισχύσουν τις υγιείς και αξιόπιστες δυνάμεις του τόπου τους, με βάση προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες για την επίλυση των προβλημάτων τους, πέρα από κομματικές δεσμεύσεις και κεντρικές συμφωνίες.
Με αυτές τις αρχές ενεργοποιήθηκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκα δύο φορές ως ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Γορτυνίας, επικεφαλής μίας ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής δημοτικής παράταξης. Όντας  συνεπής στην προσωπική και οικογενειακή πολιτική μου πορεία θα συμμετάσχω στις περιφερειακές εκλογές με βάση τις αρχές μου και την γνώση μου για τα θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας μου, για το συμφέρον του τόπου και των συμπατριωτών μου, και όχι το οποιοδήποτε αμφιλεγόμενο κομματικό συμφέρον.
Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος
Πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας.