Ο Βασίλης Σκολαρίκος αποχαιρετά τον Γιάννη Διον. Μαλλούχο

Γιάννης Διον. Μαλλούχος

Απεβίωσε στις 12 Μαΐου 2024,  ο γεννηθείς στη Δημητσάνα στις 13 Σεπτεμβρίου  1932, ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Μαλλούχος , γιός του δικηγόρου Διονυσίου Μαλλούχου, του εκτελεσθέντος, μαζί με άλλους δέκα Δημητσανίτες , στις 4 Μαΐου 1944, από τους κομμουνιστές. Μετά από το τραγικό αυτό γεγονός, η μητέρα του, με τα πέντε παιδιά της, μετακόμισε στην Αθήνα, προσπαθώντας να επιβιώσουν ,κάτω από τις  δύσκολες της εποχής εκείνης συνθήκες.

Ο ίδιος διάλεξε, από νωρίς την πορεία στο θέατρο, σπουδάσας με υποτροφία ,ως εξαιρετικό ταλέντο, στη Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Συμμετείχε σε πάνω από πενήντα ταινίες,  ερμηνεύοντας υπέροχους ρόλους, όπως εκείνων των  : «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Η Λίζα και η άλλη», «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», «Το Κλωτσοσκούφι», «Φτωχοδιάβολοι», «Το Πυθάρι», «Δέκα μέρες στο Παρίσι», «Η νύφη το΄ σκάσε»… Συνεργάστηκε δε με ηθοποιούς, όπως τους : Μίμη Φωτόπουλο, Δημήτρη Χόρν, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ και  πολλούς άλλους επιφανείς ηθοποιούς.

Ο αείμνηστος υπήρξε αδελφός του επίσης ηθοποιού Βασίλη, αποβιώσαντος το 2022,  καθώς και του δημοσιογράφου και ιδρυτού της Παγγορτυνιακής Ενώσεως  Γεωργίου Μαλλούχου, συζύγου της επί πολλά χρόνια μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Δημητσανιτών Έφης.

Ας είναι Αιωνία η Μνήμη του!

Βασίλειος Σκολαρίκος