Ποιοι Αρκάδες Ευρωβουλευτές εκλέγονται – Οι σταυροί των υποψηφίων στην Αρκαδία

Σε 21 ανέρχονται οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει τέσσερις και τρεις το ΠΑΣΟΚ. Δυο ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, με Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας να εκλέγουν από έναν, ενώ έναν ευρωβουλευτή εκλέγει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, πιάνοντας οριακά το κατώφλι του 3% με την ενσωμάτωση στο 100%.

Οι υποψήφιοι Αρκάδες Ευρωβουλευτές που κατάφεραν να εκλεγούν είναι με τη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Τσιόδρας, από Μάναρη Μαντινείας, συγκεντρώνοντας 155.535 ψήφους και ο Κώστας Παπαδάκης με 105.026 ψήφους, ο οποίος όπως έχουμε σημειώσει πολλάκις στην εφημερίδα εκλέγεται για τρίτη συνεχή θητεία και κατάγεται εκ μητρός από Μοναστηράκι και Κοντοβάζαινα.

Στη Αρκαδία με τη Ν.Δ. πρώτος ήρθε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης με 4.744 ψήφους, δεύτερος ο Γιώργος Αυτιάς με 2.941 ψήφους, τρίτος ο Δημήτρης Τσιόδρας με 2.499 ψήφους. Ακολούθησαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Μπελέρης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Εμ. Κεφαλογιάννης. Ο Γορτύνιος Γιώργος Μουρούτης έλαβε 682 ψήφους και η Νίοβη Χριστοπούλου 641.

Από το ΠΑΣΟΚ πρώτος ήρθε ο Μανιάτης με 2.362 ψήφους και μετά ο Νικ.Παπανδρέου με 1.605 ψήφους. Οι Γορτύνιοι Παναγιώτης Δημόπουλος και Κώστας Τσουκαλάς έλαβαν 615 και 1.133 ψήφους αντίστοιχα.

Από το ΣΥΡΙΖΑ πρώτος ήρθε ο Αρβανίτης Κωνσταντίνος με 1.565 ψήφους και μετά ο Νικόλαος Φαραντούρης με 1.371 ψήφους. Η Γορτύνια Γιαννακά Αικατερίνη έλαβε 301 σταυρούς.

Από το ΚΚΕ πρώτος ήρθε ο Νικολάου-Αλαβάνος Λευτέρης με 805 ψήφους, δεύτερος ο Παπαδόπουλος Νικόλαος με 801 ψήφους και τρίτος ο Γορτύνιος Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 772 ψήφους, που και εξελέγη.

Δείτε εδώ όλους τους σταυρούς των υποψηφίων στην Αρκαδία: (εδώ)