Οριστικό: Αναστέλλει τη λειτουργία του το Κατάστημα ΕΛΤΑ Βυτίνας!

Η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βυτίνας, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη αναδιοργάνωσης των Καταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, Πελοποννήσου και Νήσων.

Η απόφαση αφορά την προσωρινή αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Βυτίνας από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Η απόφαση έχει δημοσιευθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, η οποία φοβόταν το ενδεχόμενο αυτό, ιδίως μετά τις σοβαρές ζημιές από την ισχυρή έκρηξη που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 28ης Απριλίου 2023.

Λίγες ημέρες μετά τότε 14 εκπρόσωποι και μέλη Θεσμών, Αρχών και Συλλογικοτήτων, αλλά και ως απλοί πολίτες είχαν υπογράψει μια Διαμαρτυρία και αίτημα αναφορικά με την διαφαινόμενη παύση λειτουργίας του Ταχυδρομείου Βυτίνας.

Δικαίως λοιπόν υπάρχουν πολλές αντιδράσεις σήμερα μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης. Ενδεικτικά, ο Τάσος Καρατασάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, η “ανεπίσημη” ανησυχία των 14 «υποτιθέμενων» – κατά τον κο Δήμαρχο – φορέων της περιοχής αποδείχτηκε ουσιαστική, όσο και αν προσπάθησε να την υποβαθμίσει κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, αναφέροντας ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος αναστολής λειτουργίας για το Ταχυδρομικό Γραφείο της Βυτίνας. Άστοχα, έκρινε σκόπιμο και έσπευσε να προεξοφλήσει τις εξελίξεις καθησυχάζοντας την τοπική κοινωνία δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται απλώς για μικρή καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και γενικότερης ανακαίνισης των χώρων ώστε να μπορεί να επαναλειτουργήσει το Ταχυδρομικό Γραφείο, ενώ στην πραγματικότητα η επίσημη θέση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ επιβεβαιώνει τους “ανησυχούντες” Φορείς και κλείνει οριστικά το Ταχυδρομικό Γραφείο. Η σταδιακή αποψίλωση σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών στην πολύπαθη Γορτυνία, αχνοδείχνει ότι το μέλλον μας θα έχει πολλή «ξηρασία». Το σχέδιο ερήμωσης της Γορτυνίας συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς και πρωτίστως οι θεσμικοί Φορείς θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων διεκδικώντας και όχι εφησυχάζοντας. «Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν. Αντισταθείτε στους θεατές, σ’ όλους τους αδιάφορους και τους σοφούς, στους άλλους που κάνουνε το φίλο σας, ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ αντισταθείτε. Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την Ελευθερία.» Μιχ. Κατσαρός”

Άμεση όμως ήταν και η απάντηση της Παγγορτυνιακής Ένωσης. Δείτε εδώ

Θα πρέπει από παντού πάντως να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να γίνει επανεξέταση της απόφασης από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, για την αναστολή συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος.