@Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδος “Γορτυνία”
Ήδη μπήκαμε στο εκλογικό έτος 2023, τόσον για τις εθνικές εκλογές, όσον και για τις αυτοδιοικητικές, που οι τελευταίες έχουν οριστικοποιηθεί για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου (Περιφερειακές και Δημοτικές).
* Για τις Εθνικές εκλογές: Υποψήφιοι για την Αρκαδία θα είναι εκ νέου οι νυν Βουλευτές Κώστας Βλάσης, Γιώργος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Από εκεί και πέρα κανένα κόμμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ονόματα, ενώ όλα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξεύρεσή γυναικών υποψηφίων, βάση και της ποσόστωσης.
* Για τον Δήμο Γορτυνίας: Σίγουρος υποψήφιος θα είναι ο νυν Δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης, o οποίος και παραμένει ισχυρός αντίπαλος. Επίσης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του ο Καθηγητής Ιατρικής και Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας Παναγιώτης Μέγας, ενώ σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο Τρίπολης έκανε γνωστό ότι θα θέσει υποψηφιότητα και ο Γιώργος Καπλάνης, πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.
Κατά καιρούς ακούγονται και κάποια άλλα ονόματα, όπως του πρώην Δημάρχου Πεύκης και δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και του Αριστείδη Αντωνόπουλου. Ακόμα όμως δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του ο τ. Δήμαρχος Ιωάννης Γιαννόπουλος, αλλά άγνωστο παραμένει και ποιά θα είναι η στάση του τ. Δημάρχου Τρικολώνων και Προέδρου ΤΕΔΚΑ Γιώργου Μπαρούτσα, που παραμένει ένα μυστήριο!
Βεβαίως όλοι τους …ανακατεύουν την τράπουλα! Το σίγουρο είναι πάντως ότι μεγάλη δυσκολία θα αντιμετωπίσουν όλοι στην εξεύρεση ονομάτων – κυρίως γυναικών- που θα καταρτίσουν τους συνδυασμούς των, που μαζί με τους Τοπικούς Προέδρους, είναι γύρω στα 100 άτομα!
* Για το Δήμο Μεγαλοπόλεως: Εδώ υποψήφιος φαίνεται ότι θα είναι πάλι ο νυν Δήμαρχος Μεγαλόπολης καθώς και ο τ. Δήμαρχος Γόρτυνος και νυν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστας Μιχόπουλος από Κοτύλιο. Παράλληλα όμως έχουν ακουσθεί και άλλα ονόματα.
* Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου: Και εδώ η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρισθεί. Σίγουρος υποψήφιος θεωρείται ο τ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ως ανεξάρτητος, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής την στήριξη κάποιου κομματικού σχηματισμού. Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αν το χρίσμα δεν λάβει τελικά εκ νέου νυν Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ακούγονται διάφορα ονόματα κατά καιρούς, όπως των: Κώστα Βλάση, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Νίκου Κωστόπουλου, Δ. Καμπόσου (Δημάρχου Αργους) κ.α. Πάντως η μεγάλη μάχη στην Περιφέρεια θα δοθεί το πιθανότερο μεταξύ του υποψηφίου που θα προτείνει η Ν.Δ. και του τ. Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Άλλοι υποψήφιοι δεν έχουν μεγάλη ελπίδα επιτυχίας. Τελευταία βέβαια σαν «βόμβα» έπεσε και το όνομα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αλλά ο ίδιος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον. Στην Περιφέρεια όμως όλα θα κριθούν στις συμμαχίες που θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή.
- Και μια επισήμανση της εφημερίδος μας:
Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να γνωστοποιήσουμε ότι πάγια αρχή της εφημερίδος μας (κομμάτι της οποίας αποτελεί και η ιστοσελίδα μας e-gortynia.gr), είναι να κρατάμε ουδέτερη στάση από όλους τους υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Παράλληλα, όπως κάνουμε πάντα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, «φιλτράρουμε» οτιδήποτε μας στέλνεται για δημοσίευση! Τυχόν προεκλογικά κείμενα αλλά και τοποθετήσεις υποψηφίων αυτοδιοικητικών ή πολιτευτών μπαίνουν μόνον υπό μορφή «ΞΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» και επί πληρωμή. Για αυτό και διάφορα κείμενα/δελτία τύπου τα οποία αφορούν αποκλειστικά και μόνο κινήσεις υποψηφίων βουλευτών ή αυτοδιοικητικών, όπως περιοδείες, συναντήσεις κ.α. δεν δημοσιεύονται, εκτός αν μέσα έχουν κάποιο ειδησεογραφικό περιεχόμενο, χρήσιμο για τους αναγνώστες μας. Από εκεί και πέραν -προς αποφυγή παρεξηγήσεων -η εφημερίδα, ως οφείλει και ως έχει υποχρέωση, θα συνεχίσει να καλύπτει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις επί τοπικών θεμάτων των επίσημων θεσμικών αυτοδιοικητικών φορέων (Περιφέρειας και Δήμων) ανεξάρτητα της προεκλογικής περιόδου.

Γίνε συνδρομητής στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της “Γ”