Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η καλοκαιρινή γιορτή του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Δημητσάνας! (ph)

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης, ο αντιδήμαρχος Δημητσάνας κ. Καζάς, η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δημητσάνας κ. Μπίρη, τοπικοί σύμβουλοι, η υπεύθυνη του Μουσείου Υδροκίνησης κ. Παπαδοπούλου, άγιοι πατέρες καθώς και ο κ. Διονύσιος Κρητικός ο οποίος έκανε δωρεά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και εποπτικού υλικού στα σχολεία της Δημητσάνας.  Ο Σύλλογος Γονέων, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου τον ευχαρίστησαν θερμά για την προσφορά του και του απένειμαν τιμητικές πλακέτες.

Γονείς και φίλοι, αρχικά, απόλαυσαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που παρουσίασαν σκηνές από την καθημερινότητα στη σχολική τάξη. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α-Β τάξης έδειξαν τις γνώσεις τους διασκεδάζοντας το κοινό με την εξυπνάδα και τον αυθορμητισμό τους. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων (Γ-Δ, Ε-ΣΤ) που παρουσίασαν την δική τους αλφαβήτα. Το σενάριο στηρίχτηκε στο μυθιστόρημα της Μάγιας Δεληβοριά «Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ» και γράφτηκε από τους μαθητές της Ε-ΣΤ τάξης με τη συνδρομή της δασκάλας τους. Τα παιδιά επέλεξαν τις λέξεις που επιθυμούσαν και μίλησαν για καθεμιά απ’ αυτές με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο. Από το άλφα μέχρι το ωμέγα, ένα πανόραμα όσων τα απασχολεί, μέσα από 24 λέξεις. Κείμενα γραμμένα με ζωντάνια, ειλικρίνεια, χιούμορ και αισιοδοξία:

Άγχος, Βαθμοί, Γονείς, Δάσκαλοι, Έρωτας, Ζωή, Ήρωας, Θυμός, Ίντερνετ, Καθηγητές, Λάθη, Μαστορέματα, Νόημα, Ξύλο, Όνειρα, Ποδόσφαιρο, Ρολόι, Στιγμές, Τηλέφωνο, Υγεία, Φιλία, Χορός, Ψέματα, Ωριμότητα.

Το τελευταίο μέρος της γιορτής ήταν αφιερωμένο στα παιδιά της ΣΤ τάξης που αποχαιρέτησαν το Δημοτικό με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο. Οι γονείς είχαν ετοιμάσει όμορφες εκπλήξεις για τα παιδιά. Φωτογραφίες όλων των χρόνων του Δημοτικού και ευχές από εκπαιδευτικούς και γονείς, ζωντάνεψαν αναμνήσεις από τη σχολική ζωή και προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση σε όλους. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά δώρα. Δώρο στους μαθητές προσέφερε και η Πρόεδρος κ. Μαρία Τσίτουρα η οποία μετά από πολλά χρόνια ενεργούς συμμετοχής, αποχωρεί από τον Σύλλογο Γονέων αφού ολοκληρώθηκε η φοίτηση του παιδιού της στο Δημοτικό. Μετά τη λήξη της γιορτής ο συλλογος σε συνεργασια με τους γονείς είχαν ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ για όλους τους παριστάμενους. Συγχαρητήρια στα παιδιά!!

Καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο!!

Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας