Σήμερα η Ημερίδα Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης στο Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Ομιλητές θα είναι η κυρία Διάνα Βουτυράκου, βραβευμένη σε παγκόσμιους διαγωνισμούς
Μηχανικός Λογισμικού Ρομποτικών Συστημάτων και ο κύριος Διονύσης Θεοχάρης, καθηγητής Φυσικής, με Μεταπτυχικό τίτλο στη διδακτική των Μαθηματικών.
Στην ημερίδα, που διοργανώνεται από το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, θα παρουσιαστούν το μέλλον, οι ευκαιρίες και οι απειλές της Ρομποτικής και τρόποι αξιοποίησης των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης. Επίσης θα παρουσιαστούν τα σύγχρονα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό.

Η Διάνα Βουτυράκου είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, με μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Βιοϊατρική. Κατέχει βραβεία σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής, ενώ το αντικείμενο εργασίας της είναι: Μηχανικός Λογισμικού Ρομποτικών Συστημάτων για Ιατρικά Εργαστήρια. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα εμφυλα στερεότυπα στη Ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη, αντικείμενο πάνω στο οποίο κάνει και το διδακτορικό της στο ΕΚΠΑ. Στην ημερίδα θα παρουσιάσει το μέλλον της ρομποτικής σε διάφορους τομείς και ευκαιρίες ή απειλές που αυτό μπορεί να έχει. Θα μιλήσει επίσης για τρόπους να αξιοποιήσουμε συστήματα ΑΙ στην Εκπαίδευση και στην καλλιέργεια αναγκαίων δεξιοτήτων για τον 21ο αιώνα.

Ο Διονύσης Θεοχάρης είναι καθηγητής φυσικής μέσης εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στη διδακτική των μαθηματικών και στη χρηματοοικονομική και τραπεζική διοικητική, μέλος της
Μενσα (Greek IQ society), βραβευμένος σε διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, δημιουργός εκπαιδευτικού περιεχομένου (simply physics.gr) και υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη στις θετικές επιστήμες”. Στην ημερίδα θα παρουσιάσει σύγχρονα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, που είναι χρήσιμα τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στον Τουρισμό.