Στο 500ό φύλλο η “Γορτυνία”!

181113193743 3947NEW

Editorial – Απρίλιος 2014

Με αυτό το φύλλο η εφημερίδα μας συμπληρώνει ένα ιστορικό νούμερο: 500 φύλλα! Ήταν το Νοέμβριο του 1970, που δειλά- δειλά, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδος, με την ονομασία «Λάδωνας». Σε εποχές δύσκολες που δεν υπήρχαν οι σύγχρονες εκτυπωτικές μονάδες και κυρίως που οι σελίδες γινόντουσαν με λινοτυπικές μηχανές και στο χέρι! Η εφημερίδα το 1985 μετονομάστηκε στη γνώριμη πλέον «Γορτυνία» και αγκάλιασε όλη την επαρχία. Και από τότε δεν έχασε ούτε ένα φύλλο! Τυπώνεται δε πάντα σε πολυσέλιδες εκδόσεις των 16, 24 ή 32 σελίδων.

181113193743 3947NEWΣτα 500 αυτά φύλλα της έχουν αναδειχτεί μέσα από τις στήλες της δεκάδες τοπικά προβλήματα, έχουν καταγραφεί χιλιάδες γεγονότα και δραστηριότητες, έχουν αναδειχθεί και πρωταγωνιστήσει πολλοί εξέχοντες Γορτύνιοι και Αρκάδες, έχουν φιλοξενηθεί ποικίλα άρθρα, εκλεκτές συνεργασίες, φωτογραφίες και τόσα άλλα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι μόνο ότι σε επίπεδο εκλογών, έχει παρουσιάσει 15 βουλευτικές αναμετρήσεις, αλλά και 10 αυτοδιοικητικές εκλογές για ανάδειξη Δημάρχων ή Τοπικών Προέδρων!

Και επιτρέψτε μου εδώ να σημειώσω ότι αυτή η εφημερίδα υπάρχει χάρις στον Ιδρυτή της Κώστα Καλύβα, που αναμφίβολα είναι ο στυλοβάτης και η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. Είναι ο άνθρωπος που 43 συναπτά χρόνια με την γνωστή του πένα, πάντα καυστική και διεισδυτική, αγωνίζεται και μάχεται για να κρατηθεί ζωντανή η επαρχία μας. Και το κάνει με γνώμονα μόνο την αγάπη του και το πάθος του για τον τόπο και χωρίς να υπολογίζει τίποτα, αφού πολλές φορές αψηφά ακόμα και προσωπικές του φιλίες. Από την άλλη όμως πάντα επικροτεί ένθερμα και συνδράμει σε κάθε κίνηση προσωπική ή συλλογική, που συμβάλλει στην πρόοδο. Για αυτό άλλωστε και τόσα χρόνια είναι δίπλα σε όλους τους Συλλόγους της Γορτυνίας μας, αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο που επιτελούν.

Η εφημερίδα μας όλα αυτά τα 43 χρόνια έχει δώσει πλέον τις εξετάσεις της και έχει πάρει τα διαπιστευτήριά της. Και αυτό γιατί έχει δείξει δείγματα ορθής και αντικειμενικής ενημέρωσης, χωρίς κιτρινισμούς, σκοπιμότητες ή λαϊκισμούς. Και αυτό μας το αποδεικνύουν περίτρανα οι χιλιάδες αναγνώστες της που επιλέγουν και παραμένουν στο πλευρό  της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες και αρθογράφους μας για την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και σε όλους τους συνδρομητές μας για τη στήριξή σας. Παρά τις δυσκολίες που περνά στις ημέρες μας η δημοσιογραφία και ειδικά ο έντυπος τύπος, ο περιφερειακός τύπος στέκεται όρθιος και η «Γορτυνία» μένει πάντα ψηλά στις προτιμήσεις σας και αυτό για μας είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και επιβράβευση.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ

 Διαβάστε στη “Γορτυνία” του Απριλίου