Πάσχα στην Ορεινή Αρκαδία!

gortynia

gortyniaΤο Πάσχα είναι μια γιορτή κατεξοχήν συνδεδεμένη με την ελληνική ύπαιθρο και το χωριό. Εκεί κανείς μπορεί να νιώσει όλη τη μαγεία. Οι Άγιες Ημέρες του Ελληνορθόδοξου Πάσχα πλησιάζουν και όλοι, λίγο πολύ, ψάχνουμε επιλογές. Η κρίση μας προβληματίζει και μας τρομάζει. Μας κάνει να ξεχνούμε την ανάγκη μικρών και μεγάλων για λίγες ημέρες διακοπών. Η ελληνική παράδοση όμως, τα ήθη και τα έθιμά μας, ζουν στην ψυχή μας και τέτοιες ημέρες ξυπνούν.

Η όμορφη Γορτυνία στην Ορεινή Αρκαδία λοιπόν είναι από τις καλύτερες επιλογές για ένα αξέχαστο Πάσχα σε μια ύπαιθρο, που σφύζει από τις μυρωδιές του οβελία και ηχεί τους παραδοσιακούς χορούς και την μουσική που σε ξεσηκώνουν.

pasxa1Η ύπαιθρος της Γορτυνίας είναι υπέροχη και η φύση που την περιβάλλει επιβλητική. Το Πάσχα εκεί είναι κυριολεκτικά μυροβόλο: ανθισμένες πλαγιές, αναγεννημένα δάση, γάργαρα ποτάμια και άπειρες επιλογές για κοντινές εξορμήσεις και δραστηριότητες για κάθε γούστο.

Η Γορτυνία είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, το οδικό της δίκτυο είναι άριστο και οι ξενοδοχειακές υποδομές είναι ποιοτικές και απαντούν στις ανάγκες για όλα τα βαλάντια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για ποιοτικές και οικονομικές Πασχαλινές διακοπές;

Ελάτε λοιπόν να ικανοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας και να γεμίσετε από την ενεργειακή δύναμη αυτού του μαγικού τόπου.

pasxalinaugaΤο πασχαλινό σας τραπέζι θα είναι γεμάτο με τοπικές λιχουδιές και απίστευτους μεζέδες, που μέσα από την απλότητά τους συναρπάζουν τον ουρανίσκο και μας θυμίζουν ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, που είναι ίσως η καλύτερη στον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν όλα τα προϊόντα είναι εντόπια και παρασκευασμένα με μεράκι και μαστοριά. Όσο για τον οβελία, πιο νόστιμος δεν γίνεται, καθώς τα ζώα έχουν μεγαλώσει εκεί, θρεμμένα μέσα σε αυτή την φύση και επιλέγονται ακριβώς όταν πρέπει και όπως πρέπει. Η γορτυνιακή κτηνοτροφία και τα παράγωγά της, είναι τα πιο φημισμένα προϊόντα του τόπου και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Το πασχαλινό γλέντι; Με μια φράση: γεμάτο λεβέντικη ελληνική ψυχή!

Το Πάσχα σε όλα τα χωριά της Γορτυνίας έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα και γιορτάζεται αυθεντικά, διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά!

Αξίζει λοιπόν, σε πείσμα των καιρών, να ζήσει κανείς το Πάσχα στην Γορτυνία, για να ξανανιώσει περήφανος Έλληνας, να ξαναγαπήσει τούτη την πατρίδα και να γεμίσει από την δύναμη που πηγάζει από αυτήν την γη της άγριας ομορφιάς και της γαλήνης.

Καλή αντάμωση στην Πασχαλιάτικη Γορτυνία!

Δείτε το video από Γορτυνιακό Πάσχα το 2011

** Τα στιγμιότυπα από το στολισμό του Επιταφίου, τη Λειτουργία της Αποκαθήλωσης και των Αγίων Παθών είναι από την Κοντοβάζαινα (Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου), όπως και η συνάντηση των 2 Επιταφίων (Αγ. Δημητρίου και Αγ. Γεωργίου), που αναβίωσε ύστερα από πολλά χρόνια στο χωριό. Οι σκηνές από τη λειτουργία της Αναστάσεως είναι από το χωριό Δήμητρα Γορτυνίας (Ι. Ναός Αγίου Νικολάου).