Στον Αλέξη Παπαχελά το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας”

Στον δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας “Η Καθημερινή” Αλέξη Παπαχελά για το βιβλίο του “Ενα σκοτεινό δωμάτιο 1967 – 1974”, απονέμεται το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, το οποίο προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου κριτική επιτροπή που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, και στην οποία μετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η επίκουρη καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδρος ε.τ. του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί στις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 7 του μήνα.

Δ.Τ. Περιφέρειας