Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι – Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα

Λουτράκι: Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Καλλιθέα – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, στο Λουτράκι.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Ούτε σήμερα ο άνεμος είναι σύμμαχος της Πυροσβεστικής – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

 

Για το πώς θα εξελιχτούν οι άνεμοι σήμερα, Τρίτη, ενώ μαίνονται τα πύρινα μέτωπα, ανέλυσε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σημειώνεται πως οι άνεμοι είναι αυτοί που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς και δυσκολεύουν το ήδη δύσκολο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, «στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, η Σαρωνίδα και οι γύρω περιοχές γρήγορα θα δεχτούν την ενίσχυση των βοριάδων. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να ενισχύονται οι άνεμοι και στα Δερβενοχώρια και στην περιοχή του Λουτρακίου».

Οι άνεμοι ξεκινούν από 4-5 μποφόρ και προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η μέση ένταση θα είναι 7 μποφόρ.

Η πιο δύσκολη ώρα για την Πυροσβεστική είναι στις 14:00-15:00 και έπειτα το απόγευμα. 

Τις πρώτες βραδινές ώρες μόνο θα υποχωρήσουν οι άνεμοι, όπως και χτες, όταν σταματούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr/