Σύσκεψη υπό τον Π. Νίκα για το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη

Νέα σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αργά το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, κατά την οποία εξετάστηκε το κτηριολογικό του νέου διοικητηρίου των υπηρεσιών της έδρας, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Η σημερινή σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια ανάλογης που είχε συγκαλέσει ο περιφερειάρχης την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την δρομολόγηση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου διοικητηρίου της Περιφέρειας στην Τρίπολη, το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε χώρο εμβαδού 8.635,96 τ.μ., επί της οδού Τάπιας, ο οποίος -μετά από συνεχή προσπάθεια του περιφερειάρχη Π. Νίκα- παραχωρήθηκε δωρεάν στην Περιφέρεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη μεσημεριανή σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε το κτηριολογικό, σύμφωνα με το οποίο προτείνεται η εσωτερική διαρρύθμιση των ορόφων να γίνει με υαλοπίνακες και μόνο σε λίγα γραφεία θα χρησιμοποιηθεί εσωτερική τοιχοποιία.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο -με αρκαδικά χαρακτηριστικά- θα είναι τριώροφο με υπόγειο, με συνολικό ωφέλιμο χώρο περί τα 7.000 τ.μ. Στο υπόγειο θα στεγαστεί το γκαράζ οχημάτων, ενώ θα λειτουργεί και ο χώρος του αρχείου. Οι υπηρεσίες θα φιλοξενηθούν στους τρεις ορόφους, ενώ προβλέπεται και αμφιθέατρο 200 ατόμων, καθώς και αίθουσα για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ σε κάθε όροφο θα υπάρχει αίθουσα συσκέψεων.

Οσον αφορά στην υλοποίηση του έργου, προκρίθηκε η υιοθέτηση της μεθόδου μελέτη – κατασκευή. Αρχικά θα γίνει προμελέτη, η οποία θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.