Δενδροφύτευση στο Μαίναλο με εθελοντές μικρά παιδιά

1

 

1Ένα ισχυρό μήνυμα έδωσαν δεκάδες μικρά παιδιά που συμμετείχαν στην αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου στο Μαίναλο. Ένα μήνυμα οικολογικό για σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων προς τη κατεύθυνση του εθελοντισμού, αλλά και μια απάντηση σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν βάλει φωτιά στο όμορφο ελατοδάσος του Μαινάλου.

3Η αναδάσωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας, που διέθεσε το φυτευτικό υλικό. Το σημείο συνάντησης ήταν έξω από τις «Βίλες του Κωτσόβολου» και από εκεί όλοι κατευθύνθηκαν στο σημείο αναδάσωσης. Το Δασαρχείο είχε επιλέξει ένα σημείο στο δυτικό τμήμα του Μαινάλου, που είχε καεί στις φωτιές του 2010.

Πρώτοι στην δενδροφύτευση συμμετείχαν, δείχνοντας το παράδειγμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας και ο Πρ2ωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης π.Ιάκωβος Κανάκης.

Πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά, που με το γέλιο τους και τη διάθεσή τους συνδύασαν το παιχνίδι με τον εθελοντισμό. Οι μικροί μαθητές παρά το ψιλόβροχο πήραν τα τσαπιά και ξεκίνησαν δουλειά με την καθοδήγηση των υπευθύνων. Χωρίστηκαν σε ομάδες, ανέβηκαν την πλαγιά και γέμισαν τον επιλεγμένο χώρο με πολλά μικρά πευκάκια.

4Ένα μεγάλο μπράβο στην Μητρόπολη για την πρωτοβουλία της αυτή και ένα ακόμα μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν! Ο τόπος μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από τέτοιες κινήσεις εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Ευχή όλων είναι να διατηρηθούν και να μεγαλώσουν όλα τα δένδρα που φυτεύτηκαν και βέβαια να μην ξαναζήσουμε μνήμες των μεγάλων φωτιών του ελατοδάσους μας.