Θεοδωράκεια 2014

 

Την Κυριακή 11 Μαϊου θα διεξαχθή στη Γορτυνία ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (επί ασφάλτου) με τίτλο “ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2014”, προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη. Διοργανωτής είναι ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας ΑΘηνών, με την υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων Ζάτουνας και Βαλτεσινίκου καθώς και του μουσείου Ζάτουνας “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ”. 

Με το μήνυμα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη του Αρκαδικού Ιδεώδους και συνδυάζει τον πολιτισμό, την υγιεινή ζωή, τον αθλητισμό και την φυσιολατρία. Η εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από τους αθλητές, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από πολλά μέρη της Ελλάδας. Η διαδρομή έχει ως σημείο αφετηρίας την Ζάτουνα, περνά από Δημητσάνα, Καρκαλού και σημείο τερματισμού το Βαλτεσινίκο, μήκος 24,3 χιλιόμετρα και ώρα εκκίνησης 10.30 π.μ. Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην πλατεία του Βαλτεσινίκου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής: Παύλος Διακουμάκος 6977320891, Ελένη Μπερτσάτου 2103625168 Δήμος Γορτυνίας 2795360330

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η προγραμματισμένη συναυλία για την παραμονή 10-5 στην κεντρική πλατεία Ζάτουνας με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκη” και τους καλλιτέχνες Λάκη Χαλικά, Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Ν.Καραγιάννη αναβάλλεται λόγω πρόγνωσης ακατάλληλων καιρικών συνθηκών. Το μουσείο Ζάτουνας “Μίκης Θεοδωράκης” προγραμματίζει τη συναυλία για την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, ημέρα γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη.