Καλή ψήφος σε όλους!

 

Editorial Μαϊου:

Λίγες ημέρες έμειναν πριν τις επερχόμενες εκλογές (Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές). Είναι η ώρα που ως ενεργοί πολίτες θα εξασκήσουμε ένα από τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματά μας, το «δικαίωμα του εκλέγειν». Και όλοι μας, όσο απογοητευμένοι και να είμαστε, οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην κορυφαία αυτή εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και να μην μείνουμε στην απραξία, ως παθητικοί δέκτες. Γιατί όπως έχει πει και παλαιότερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν:

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα.

Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου.

Με τη ψήφο σου μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου»

Στις Δημοτικές εκλογές μάλιστα το νόημα είναι ξεχωριστό, γιατί εκεί ψηφίζουμε τα πρόσωπα αυτά που κρίνουμε ότι είναι πιο ικανά και αποτελεσματικά να επιλύσουν τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής αλλά και τα γενικότερα του τόπου μας.

Και εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε και μια μικρή απογοήτευση. Δυστυχώς, μέχρι το κλείσιμο του παρόντος φύλλου, δεν είδαμε επίσημα από κανέναν δημοτικό συνδυασμό κάποιο πλήρες πρόγραμμα στόχων και επικείμενων δράσεων, που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν. Μόνο κάποια γενικά λόγια. Το πιθανότερο γιατί σχεδόν όλοι αναλώθηκαν περισσότερο στις …«μεταγραφές» και στα εσωτερικά μαγειρέματα!

Η εφημερίδα μας από την αρχή κράτησε ίσες αποστάσεις από όλους, για να μην κατηγορηθεί ότι μεροληπτεί υπέρ κάποιου. Εξάλλου στο τέλος ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει, γι’ αυτό και δεν έχει ανάγκη από καμία «υποκινούμενη» ενημέρωση.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να εκλεγούν οι καλύτεροι για τον τόπο μας. Εμείς δηλώνουμε από τώρα ότι όποιος και να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Γορτυνίας και Μεγαλόπολης αλλά και Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εμείς θα συνεργαστούμε μαζί τους, όπως κάνουμε πάντα, γιατί πάνω απ’ όλα σεβόμαστε την κρίση του λαού,  προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου μας.

Καλή ψήφο λοιπόν σε όλους με μεγάλη συμμετοχή κατά το δυνατόν και όχι αποχή!

ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ