Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με θέμα τη μουσική στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού-μουσικολόγου Παναγιώτη Παπαδημητρίου, τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά ελληνικά λαϊκά όργανα όλων των κατηγοριών (έγχορδα, πνευστά, κρουστά), θα μάθουν για την ιστορία τους, θα πειραματιστούν με τον ήχο τους και θα κατασκευάσουν κάποια από αυτά με καθημερινά υλικά. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν μια μικρή ορχήστρα και χορωδία και θα μάθουν να παίζουν και να τραγουδούν, κατανοώντας πως η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου αποτελεί μια απλή και διασκεδαστική διαδικασία.

Τα εργαστήρια ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση μιας σύντομης μουσικής παράστασης την Παρασκευή 11 Αυγούστου (ώρα 19:30) στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας. Θα πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους, διάρκειας τεσσάρων ημερών (Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης), ανά ηλικιακή ομάδα, ως εξής:
Α´ κύκλος: Παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών, ώρες 11:00-13:30
Β´ κύκλος: Παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών, ώρες 15:00-18:00

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Τα παιδιά θα προσέρχονται στο Μουσείο και θα αποχωρούν συνοδευόμενα
από έναν κηδεμόνα.

 

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950- 31630 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

 

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr