Την I.Μονή Καλαμίου επισκέφθηκε για πρώτη ο φορά ο νέος Μητροπολίτης Νικηφόρος (ph)

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 το πρωί ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Μονή Καλαμίου Ατσιχώλου, όπου και χοροστάτησε σε Θεία Λειτουργία, παρουσία της διοίκησης του Συλλόγου Ατσιχωλιτών, περιφερειακών και τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου από το χωριό μας και τα γειτονικά χωριά, τη Δημητσάνα και τη Μεγαλόπολη.

Παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο νυν και πρώην Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ.κ. Χριστογιαννόπουλος και Μιχόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης και πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο νέος Μητροπολίτης έλαβε τον λόγο ευχαριστώντας για την υποδοχή που του επεφυλάχθη και για τα δώρα που του προσεφέρθησαν. Αντιφώνησε η Ηγουμένη της Μονής Αλεξία, ο δε Περιφερειάρχης κ. Νίκας αναφέρθηκε στο έργο αναστήλωσης της Μονής Καλαμίου.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ. Παπαδημητρίου, σε αναλυτική ομιλία της, προσεκόμισε νέα στοιχεία για την ιστορικότητα της Μονής Καλαμίου, στα οποία θα αναφερθούμε σε νέα μας δημοσίευση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στο προαύλιο της Μονής προσεφέρθησαν εδέσματα και αναψυκτικά.

Σύλλογος Ατσιχωλιτών

Φωτογραφίες: ΦΩΤΗ ΤΣΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΥ