Βραβείο “Μπότση” στο δημοσιογράφο Κώστα Καλύβα

kostas kalivas botsi3

32η Απονομή Βραβείων Μπότση – Ποιοί δημοσιογράφοι διακρίθηκαν

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπρόσωπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκε η 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

kostas kalivas botsi3Tα βραβεία αυτά, που  αποτελούν τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για τους δημοσιογράφους, απονέμονται σε αυτούς που διακρίνονται για το έργο και το ήθος τους. Στα φετινά βραβεία μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και ο εκδότης της εφημερίδος μας, Κωνσταντίνος Καλύβας.  

Ο κ.Καλύβας έλαβε το βραβείο «Βλάσης Σωκρατείδης», που ομόφωνα πρότεινε στο Ίδρυμα η Ειδική Επιτροπή αξιολόγησης της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Η Επιτροπή έλαβε υπόψη της την εν γένει πλούσια δημοσιογραφική του διαδρομή, την πλουραλιστική αρθρογραφία του ως και τη μεγάλη εκδοτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητά του. 

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν μεταξύ άλλων και οι δημοσιογράφοι:

-Ελένη Βαρβιτσιώτη, για τη δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

-Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

-Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.

kostas kalivas botsi7

Ειδικά βραβεία έλαβαν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Γαλανόπουλος (Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ), Κατερίνα Βλαχοδήμου (Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης»), Στέργιος Ζαμπάκας (Τοπικής Αυτοδιοιίκησης) κ.α.

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Δ.Ι.Π.Τ.

Δύο ημέρες νωρίτερα στην εκδήλωση κοπής της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, ο κ. Καλύβας τιμήθηκε και με το ασημένιο μετάλλιο της Ένωσης, για την όλη προσφορά του στα Δ.Σ. της Ένωσης και στο ασφαλιστικό Ταμείο των δημοσιογράφων. Ειδικότερα ο κ.Καλύβας διετέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας και Σύμβουλος του Δ.Σ. επί περίπου 40 χρόνια, όπως επίσης Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και παλαιότερα Αντιπρόεδρος του ενοποιηθέντος ΤΑΙΣΥΤ.

Το μετάλλιο επέδωσε στον τιμώμενο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

konstantinos kalivas

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΥΒΑ