Υπεγράφη η σύμβαση για τη νέα γέφυρα Πατσουριάς

Συμβάσεις έργων για την Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας υπέγραψε εργολαβικά συμφωνητικά για α) το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή συρματοκιβωτίων στα πρανή του ποταμού Ξερίλα στις περιοχές ΤΚ Βελιγοστής και Κοτσιρίδι του Δήμου Μεγαλόπολης, β) το προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έργο της προμήθειας ειδών οδοσήμανσης για το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, γ) το προϋπολογισμού 50.000 ευρώ έργο της συντήρησης της οδού Σέρβου – Αράπηδες – Κοκκινόραχη του Δήμου Γορτυνίας, δ) το προϋπολογισμού 35.000 ευρώ έργο της περίφραξης και διαμόρφωσης χώρου θεάτρου στην ΤΚ Γέφυρας του Δήμου Μεγαλόπολης και ε) το προϋπολογισμού 70.000 ευρώ έργο της κατασκευής νέας γέφυρας στην πυρόπληκτη περιοχή Πατσουριά στον Δήμο Γορτυνίας.

Ο κ. Νίκας κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων, η οποία έγινε παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού και Διοικητικών, Οικονομικών, Οργανωτικών, Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης Χρήστου Λαμπρόπουλου, ζήτησε από τους εργολάβους τα έργα να υλοποιηθούν στο χρόνο που ορίζουν οι συμβάσεις, γιατί γενικότερα υπάρχουν καθυστερήσεις κυρίως σε έργα του ΕΣΠΑ και ελλοχεύει ο κίνδυνος απένταξης αρκετών εξ αυτών.

Δ. Τ. Περιφέρειας