Τρίπολη: Ζωγραφίζοντας τις «Γλώσσες» μας!

Ο Δήμος Τρίπολης και το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων Βιώσιμη Πόλη σας προσκαλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.
Οι γλώσσες είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Είναι το μέσο για να εκφράσουμε την σκέψη μας, είναι όμως και το κλειδί για να γνωρίσουμε τις άλλες χώρες και τους άλλους πολιτισμούς του κόσμου.
Οι γλώσσες μοιράζονται λέξεις, ιδέες, σκέψεις!
Η πολυγλωσσία είναι μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι’ αυτό και δεν υπάρχει μία και μοναδική επίσημη γλώσσα της Ευρώπης, αλλά 24 (αγγλικά, βουλγαρικά, γαλλικά, γερμανικά, δανικά, ελληνικά, εσθονικά, ιρλανδικά, ισπανικά, ιταλικά, κροατικά, λετονικά, λιθουανικά, μαλτέζικα, ολλανδικά, ουγγρικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά, σλοβακικά, σλοβενικά, σουηδικά, τσεχικά και φινλανδικά).
Στοχεύοντας να τιμήσουμε τη γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης, σας καλούμε να προτρέψετε τους μαθητές και τις μαθήτριές σας να λάβουν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής «Ζωγραφίζοντας τις Γλώσσες μας!»
Περιμένουμε τις καλλιτεχνικές σας εμπνεύσεις (Ζωγραφιές ατομικές ή ομαδικές, κολλάζ αναφέροντας τα μικρά ονόματα των μαθητών και το σχολείο σας ) στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης, Εθνικής Αντιστάσεως 53 ή στο [email protected] μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. Όλες οι συμμετοχές θα τοποθετηθούν σε εκθεσιακό πάνελ στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης.
Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Διασκέδαση!!!!
Επικοινωνία με το «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος»
Επικεφαλής: κα Βίκυ Ιγγλέζου
Email: [email protected]
Γραφείο ED Πελοπόννησος – Τρίπολη: κα Γεωργία Μπαμπανικολού
Τηλ: 2710 22 50 59
Email: [email protected]