Αποφάσεις για επείγοντα έργα σε πυρόπληκτα χωριά της Γορτυνίας από Περιφέρεια

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών ζητημάτων έλαβε στη συνεδρίασή της, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στη  συνεδρίασή της η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022.

Ενέκρινε, εξ άλλου, το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ερμιονίδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα Φιχτύων, Διδύμων και Κοιλάδας, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Ε. Αργολίδας.

Προέβη επίσης στην έγκριση του 1ου πρακτικού δημοπρασίας της επιτροπής διαγωνισμού και διεξαγωγή κλήρωσης για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη στο έργο αποκατάστασης της 19ης επαρχιακής οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας, στο τμήμα Γύθειο – Αρεόπολη.

Εγκρίθηκε ακόμα από την Επιτροπή η παράταση μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου 2022 της παραχώρησης ενός οικίσκου τύπου isobox στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, στο πλαίσιο της ανάγκης αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορονοϊού covid-19.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση του με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ έργου αποκατάστασης ζημιών στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου, στο τμήμα Τουμπίτσι – Λειβαδάκι – όρια νομού Αρκαδίας.

Ακόμα, ενέκρινε παρόμοια διαδικασία για την ανάθεση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων σε οδούς πρόσβασης και καθαρισμούς ρεμάτων στις πυρόπληκτες το περασμένο καλοκαίρι περιοχές του Δήμου Γορτυνίας Νιοχώρι, Χώρα, Ράχες, Ελαία, Χρυσοχώρι, Λιοδώρα, Πυρρή, Αγιος Ιωάννης, Καστράκι, Φαναράκι, Λιβαδάκι και αλλού, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.

Τέλος, η Επιτροπή προέβη σήμερα και στην έγκριση οικονομικής ενίσχυσης προς προνοιακά ιδρύματα των μητροπόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μη κερδοσκοπικούς κοινωνικούς οργανισμούς.