Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου

Ο Δήμος Τρίπολης προσκαλεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου, που θα γίνουν την Κυριακή 16 Μάϊου 2021, στην τοπική κοινότητα Βαλτετσίου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης

ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός στην Τοπική Κοινότητα Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης από της ογδόης πρωινής ώρας της 14ης μέχρι και την δύση του ηλίου της 16ης Μαΐου 2021

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

• 07.00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ναού

Τέλεση ακολουθίας του Όρθρου και θείας Λειτουργίας

• 10.15 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Βαλτετσίου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

• 10.30 π.μ.: Συγκέντρωση των Επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθως θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

• 11.00 π.μ.: Στο χώρο της πλατείας, θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αθανάσιο Χρήστου, Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα αποδοθούν ηρωικά τραγούδια από συγκρότημα δημοτικής μουσικής

Οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τους ισχύοντες κανόνες τήρησης αποστάσεων, χρήσης προστατευτικής μάσκας και άλλων προληπτικών μέτρων, που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Οι προσκεκλημένοι που θα καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους, μέχρι την 13η Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 στο τηλ: 2713600402.