Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δύο νέα έργα στη Μεγαλόπολη

Megalopoli, Peloponnese, May 2006 surface mining brown coal throughout the plain for two powerstations

Οι αναπλάσεις της πλατείας ΟΕΚ στη Μεγαλόπολη και αυτής στο Ψαθί αποτελούν το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, την οποία υπέγραψαν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Θανάσης Χριστογιαννόπουλος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του πιο πάνω έργου -στο πλαίσιο του ΤΑΠ ΤοΚ- ανέρχεται σε 818.145,64 ευρώ, με τα 477.289,60 ευρώ να αφορούν στην πλατεία ΟΕΚ της Μεγαλόπολης και τα υπόλοιπα 340.856,04 ευρώ στην πλατεία στο Ψαθί.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη συνάντησή του με τον δήμαρχο, ενημέρωσε παράλληλα τον Θ. Χριστογιαννόπουλο σχετικά με τις προβλέψεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και τη ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης.

Επιπλέον, μετέφερε στον δήμαρχο Μεγαλόπολης και τις προτάσεις έργων που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εισηγηθεί προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας