1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Στην καρδιά των Λαγκαδίων”!

Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται ένας όμορφος διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο “Στην καρδιά των Λαγκαδίων”. Φωτογράφοι και λάτρεις της τέχνης καλούνται να εξερευνήσουν και να αναδείξουν την μοναδική ομορφιά αυτής της περιοχής μέσα από τον φακό τους.

Διοργανωτές του διαγωνισμού είναι ο Σύλλογος Γυναικών Λαγκαδίων «Η Τρισεύγενη» και «Τα Λαγκαδινά Νέα» του Κανέλλου Γιαννικόπουλου.

Ο διαγωνισμός προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποτυπώσουν τη γραφικότητα των σοκακιών, την αυθεντικότητα των πέτρινων σπιτιών και τα μαγευτικά τοπία των Λαγκαδίων, μέσα από τις κάτωθι κατηγορίες:

Κατηγορίες:

  • Φυσικό τοπίο (Α): Αποτυπώστε την άγρια ομορφιά της φύσης, τα γραφικά βουνά, το ηλιοβασίλεμα, τα δάση, τα ποτάμια και τα φαράγγια.
  • Παραδοσιακή αρχιτεκτονική (Β): Ζωντανέψτε με τον φακό σας την αυθεντική ατμόσφαιρα των Λαγκαδίων, με τα πέτρινα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια και τις εκκλησίες.
  • Άνθρωπος (Γ): Εστιάστε στην ανθρώπινη παρουσία και στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα Λαγκάδια, αναδεικνύοντας την ζωντάνια και την αυθεντικότητα του τόπου.

Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει μέχρι τρία (3) έργα σε όποιες κατηγορίες επιθυμεί. Οι φωτογραφίες έγχρωμες ή & ασπρόμαυρες  πρέπει να είναι αυθεντικές & υψηλής ανάλυσης, να μην έχουν υποβληθεί σε άλλη διαγωνιστική διαδικασία και να μην έχουν τροποποιηθεί εκτός από καθαρά βασικές επεξεργασίες.

Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τις: Ίρις Κρητικού (Επιμελήτρια Εκθέσεων, Ιστορικός Τέχνης και τεχνοκριτικός), Στρατηγούλα (Τούλα) Γιαννικοπούλου (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), Αγγελική Νικήτα (Φωτογράφος) και Νίκη Κούλη – Κούρταλη (Ενδυματολόγος-Λαογράφος).

Επίσης, υπάρχει και Βραβείο Κοινού, όπου το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του φωτογραφία από όλες τις κατηγορίες.

Οι συμμετέχοντες προκειμένου να λάβουν μέρος, πρέπει απλώς να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους μέχρι τέλος Ιουνίου.

Εγγραφείτε σήμερα και αφήστε τις φωτογραφίες σας να μιλήσουν για την αξεπέραστη ομορφιά της περιοχής!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το Διαγωνισμό στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/du9Nwf84S43Rg9yH7