Για σήμερα Παρασκευή αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 27 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 29 και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου
Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:
Βυτίνα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10º C έως 21º C.
Δημητσάνα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12º C έως 22º C.
Κοντοβάζαινα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14º C έως 20º C.