Παρουσίαση 1ης ποιητικής Συλλογής της Γορτύνιας Χαραλαμπίας Πνευματικού (ph)

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 κι ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου ποιητικού βιβλίου της ταλαντούχας Χαραλαμπίας Πνευματικού, από Δήμητρα Γορτυνίας, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.

Πρόκειται για μια συλλογή- χαϊκού με τίτλο «Σε τρίτο ερωτικό». Πενήντα επτά χαϊκού, που έμπνευση για τη συγγραφή τους στάθηκε καθετί που πηγάζει από την ψυχή και την κλονίζει – όμορφο ή άσχημο. Η ποίηση είναι η αλήθεια. Αυτή, λοιπόν, είναι η αλήθεια της Χαραλαμπίας Πνευματικού, μετέωρη ανάμεσα στον πεσιμισμό και τον έρωτα κάθε λογής – ανεκπλήρωτο, μονόπλευρο κ.λπ. Τα ποιήματα κινούνται μεταξύ έρωτα κι αγάπης δίνοντας την εικόνα ενός ολοκληρωμένου αυτοτελούς ποιήματος. Ωστόσο, καθένα αποτελεί ξεχωριστή ποιητική οντότητα, συγγενή προς τις υπόλοιπες.

Για το βιβλίο μίλησαν η καθηγήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δώρα Μέντη και η ποιήτρια Τζούτζη Μαντζουράνη ενώ ποιήματα απήγγειλε η καταξιωμένη ηθοποιός Βίκυ Μαραγκάκη. Στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου από την ίδια την Χαραλαμπία και τον μουσικό Θωμά Φώτη.

Πλήθος κόσμου πλαισίωσε με χαρά την εκδήλωση! Στο κοινό βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και η αγαπημένη ηθοποιός Κερασία Σαμαρά.

Το γεγονός αποτύπωσε φωτογραφικά η Μαρία Λαλούση ενώ την βιντεοσκόπηση ανέλαβε ο Γιάννης Δράγκας.

Η ταλαντούχα Χαραλαμπία έχει σπουδάσει Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παράλληλα ασχολείται με την παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική παράδοση.