39ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής

diagonismostragoudiou.e gortynia.gr

το Σάββατο 28 Ιουλίου στα Λαγκάδια

diagonismostragoudiou.e-gortynia.grΠοικίλες εκδηλώσεις διοργανώνονται και φέτος στα περισσότερα χωριά της επαρχίας μας, που θα ομορφύνουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αναμφίβολα η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση στη Γορτυνία με εθνική εμβέλεια είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια, που διοργανώνεται από το Δήμο Γορτυνίας. Ο θεσμός αυτός, που είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε το 1973, με εμπνευστή τον αείμνηστο Λαγκαδινό λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα – Στρατολάτη.  Στόχος ήταν να τιμηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και παράλληλα να ενισχυθεί η διάδοση της μουσικής μας παράδοσης.  Η μεγάλη επιτυχία του Διαγωνισμού αλλά και η φήμη που απέκτησε, οδήγησε στην καθιέρωσή του σε ετήσια βάση με….

μεγάλη προσέλευση θεατών και με τη βοήθεια όλων των δημοτικών αρχών, των τοπικών φορέων και των κατοίκων.

Φέτος ο 39ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός θα διοργανωθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων και θα είναι αφιερωμένος στην αείμνηστη Δόμνα Σαμίου.  Στο φετινό Διαγωνισμό θεσπίστηκαν συνολικά 3 βραβεία για φέτος ως εξής: 1) Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών, 2) Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες και 3) Καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.

Την Μουσική Επιμέλεια & την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει αναλάβει ο Κώστας Παυλόπουλος, ενώ το Διαγωνισμό θα παρουσιάσει η γνωστή δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά (και οι δυο από την Ηραία).

laggadia diagonismos_dimotikou_tragoudiou_afisa