Και άλλες κλοπές στη Γορτυνία – Νέα κρούσματα σε Βυζίκι & Λαγκάδια!

Πριν λίγες ημέρες είχαμε γράψει ότι ολοένα και πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών σε όλη τη Γορτυνία, όπως στη Βυτίνα , όπου μόλις  την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 5-6 κλοπές, ενώ διέρρηξαν και ένα μικρό ξενοδοχείο!

Τις τελευταίες ημέρες νέα κρούσματα είχαμε σε σπίτι στο Βυζίκι, όπου μάλιστα οι ιδιοκτήτες ήταν στο καφενείο στην πλατεία του χωριού αλλά και στα Λαγκάδια, όπου όπως αναφέρει ο Κανέλλος Γιαννικόπουλος στα “Λαγκαδινά Νέα” άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι, σπάζοντας το παράθυρο, ενώ ο ιδιοκτήτης εκείνο το βράδυ έλλειπε στην Τρίπολη. Τελικά έφυγαν άπραγοι, αφού ανακάτεψαν όλο το σπίτι και δεν βρήκαν τίποτα.

Οι εναπομείνα­ντες κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και να είναι ανήμποροι να κάνουν κάτι! Οι κάτοικοι δικαίως νιώθουν απροστάτευτοι και διαμαρτύρονται

Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα μέσα  από την εφημερίδα μας πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα από ΕΛ-ΑΣ ! Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: 

Η ΕΛ-ΑΣ πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα. Είναι αδιανόητο δε για π.χ. στην διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά Βυτίνα, όπου κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά να μην υπάρχει ένας σταθμός της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά να έχει καταργηθεί προ ετών!  Βεβαίως είναι αδύνατο να υπάρχει αστυνό­μευση σ’όλα τα χωριά. Τί να κάνουν τα Αστυνομικά Τμήματα με τους λίγους αστυνομικούς που διαθέτουν! Όμως μπο­ρούν να πάρουν κάποια σημαντικά μέτρα για να περιορισθούν οι κλοπές.

Είναι γνωστό ότι οι δράστες ξεφεύγουν πιο εύκολα προς τον Νομό Ηλείας απ’όπου συνήθως έρχονται. Ο δρόμοι διαφυγής των είναι οι Εθνικοί Οδοί Βυτίνας – Αρ­χαίας Ολυμπίας, Τριπόλεως – Πατρών και Καρύταινας-Ανδρίτσαινας. Πρότασή μας είναι να συνεργασθούν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Πελοποννήσου και Δυτι­κής Ελλάδας (Πάτρα) και να δώσουν εντολές στις Αστυ­νομικές Διευθύνσεις των Νο­μών τους, προκειμένου να δημιουργούνται μπλόκα σε σημεία περάσματα των δρα­στών. Ακόμη η Αστυνομία ας κά­νει εφόδους όπου υπάρχουν χυτήρια, ώστε όπου αποκαλυ­φθούν κλοπιμαία, να τιμωρη­θούν οι ιδιοκτήτες -κλεπταπο­δόχοι των.

Η Γορτυνία ρημάζει πλέον από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Επιβάλλεται λοιπόν όλοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του προβλήματος και να γίνουν συντονισμένες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπισή του. Π.Κ.”