Συνέντευξη Τύπου Π. Νίκα: Καταιγιστικά πυρά κατά Σαμαρά και Βλάση!

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την στήριξη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού ως επικεφαλής στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές έφερε την αντίδραση του νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου από την Τρίπολη.

Ο ίδιος στην αρχή επεσήμανε τη μακρά αυτοδιοικητική του πορεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα τα 13 χρόνια ως Δήμαρχος Καλαμάτας. Απεκάλυψε για άλλη μια φορά ότι πριν ένα χρόνο είχε επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό και του ζήτησε να υπάρχει αλλαγή επικεφαλής, με ανθρώπους που έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία (όπως Λαμπρόπουλο, Τσουκαλά κ.α.)

Επίθεση σε Σαμαρά & Βλάσση

Τόνισε δε ότι από την αρχή που ήρθε στην Περιφέρεια υπέστη μια φοβερή πίεση από το σύστημα Σαμαρά και την ομάδα του. Από την αρχή του ασκούσαν πίεση για το ποιοι θα μπουν Αντιπεριφερειάρχες και ποιοι δεν θα μπουν, καθώς και άλλα θέματα μείζονος σημασίας, όπως το φυσικό αέριο, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο κ.α. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Είπα, φεύγω, ησυχάστε. Δεν μπορούσα να το πω δημόσια διότι υπήρχε μια παράταξη και θα διαλύονταν τα πάντα. Με μια σκληρή αντιπολίτευση από την άλλη μεριά. Τη μεγάλη πίεση δεν την αισθάνθηκα από τον Τατούλη, αλλά από άλλου»

Ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης. Αν θες να είσαι διοικητής νοσοκομείου, αν θες να πας σε Διοικητικό Συμβούλιο κάποιου νοσοκομείου, πρέπει να έχεις την έγκριση».

Πρόσθεσε ότι έβλεπε μια προσπάθεια διάλυσης και διασυρμού της παράταξης με όλα αυτά που διάβαζε.

Για τον Κώστα Βλάση σημείωσε του έκανε εντύπωση πως ένας βουλευτής καταξιωμένος στην Αθήνα με ακαδημαϊκή καριέρα με νίκη και αποδοχή του Αρκαδικού λαού, εμφανιζόταν ως λαγός. Τόνισε δε ότι τον ενόχλησε και τον συγκλόνισε ο τρόπος που «τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα».

Για τον Πτωχό

Ο Π.Νίκας σημείωσε ότι δεν θέλει να πει κακά λόγια για κανέναν, όμως πρόκειται για έναν άτομο χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε καν εκλεγμένος σε τοπική κοινότητα.

Για το μέλλον του

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα βάλει ανεξάρτητος υποψήφιος, παρά το ότι έχει τη δύναμη. Όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι – είπε- είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν. Η απόφαση να φύγει σημείωσε ότι είναι δική του, καθώς δεν τον διώχνει ο λαός. Φεύγει με μια πικρία και στεναχώρια για το σύστημα. Παρακάλεσε δε να τον αφήσουν ήσυχο και να μην τον νεκρολογούν!

Επισημαίνοντας ότι κανένα κόμμα δεν αγαπά την αυτοδιοίκηση στο βαθμό που θα έπρεπε, ο ίδιος ερωτώμενος για τη στάση που θα κρατήσει προς τον κ.Πτωχό απάντησε ότι «θα είναι ουδέτερος».