Προγραμματική σύμβαση για το Πάρκο Μνήμης στην Τρίπολη

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αγορά και αξιοποίηση έκτασης στην Τρίπολη, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στην οποία θα δημιουργηθεί το Πάρκο Εθνικής Μνήμης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας προβαίνουν στην αγορά έκτασης με την οποία ενιαιοποιείται χώρος συνολικού εμβαδού 9 στρεμμάτων, όπου και θα δημιουργηθεί το πάρκο.

“Είναι μια κοινή συμβολή της Περιφέρειας και του δήμου ώστε ο χώρος αυτός, στην Τρίπολη, να αποτελέσει, αφ’ ενός σημείο αναφοράς σχετικά με την συμφιλίωση, την ομόνοια, την αλληλοκατανόηση, τον διάλογο -που όλα τους εξακολουθούν να αποτελούν ζητούμενα-, και αφ’ ετέρου έναν τόπο όπου θα τιμούνται όλοι αυτοί που έπεσαν μένοντας πιστοί στις ιδέες τους” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 122.500 ευρώ, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να εισφέρει 60.000 ευρώ (ποσοστό 49%) και ο Δήμος Τρίπολης 62.500 ευρώ (ποσοστό 51%), ενώ με βάση την εν λόγω σύμβαση η Περιφέρεια θα καλύψει τη δαπάνη για την μελέτη και την διαμόρφωση του χώρου.

Δ.Τ. Περιφέρειας