Ημέρα πένθους – Σήμερα το τελευταίο αντίο στον μακαριστό Ποιμενάρχη μας

Ὁ σεπτός Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμίας ἐκοιμήθη την Τρίτη 14ην Δεκεμβρίου 2021 περί τίς 21:30, ἀπό ἀνακοπή καρδιᾶς, σε ηλικία 80 ετών, βυθίζοντας σε πένθος την Εκκλησία και όλο το ποίμνιο της Μητροπόλεως.

Ἡ κηδεία τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου θά γίνει σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ὥρα 14:00, στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως.

Η εξόδιος Ακολουθία, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

Ήδη από χθες το σκήνωμά του βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ι.Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, όπου και έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. (δείτε εδώ)

Η σημερινή ημέρα ορίστηκε ως ημέρα πένθους για το Δήμο Γορτυνίας. Οι Σημαίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Γορτυνίας έχουν αναρτηθούν μεσίστιες, όπως και σε όλα τα σχολικά κτίρια μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γορτυνίας. Κλειστές παραμένουν και οι υπηρεσίες του Δήμου, ως ελάχιστος φόρος τιμής και έκφρασης πένθους. Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας έβγαλε σχετικό ψήφισμα.

Ημέρα πένθους η σημερινή και για τη Μεγαλόπολη. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης, μετά το άγγελμα της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, συνεδρίασε και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα. Παράλληλα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά όλη την
ημέρα, σε ένδειξη πένθους.